Module ‘Verplaatsen cursist’

dinsdag 18 mei 2021 / Aantal keer gelezen (425)

Als uw organisatie veel te maken heeft met cursistverplaatsingen lees dan vooral verder.
In de afgelopen periode is er bij veel opleiders sprake geweest van het noodgedwongen verplaatsen van volledige cursussen als gevolg van de beperkende maatregelen door Covid-19. We kijken allemaal uit naar het moment dat we weer vrij kunnen bewegen en cursussen en trainingen weer uitgevoerd kunnen worden zonder al te veel beperkingen.

Los van het verplaatsen van cursussen hebben veel opleiders te maken met verplaatsing van cursisten/inschrijvingen. De cursist moet uitgeschreven worden van de cursus, waarvoor eventueel een creditnota gemaakt moet worden. Vervolgens moet er op zoek gegaan worden naar andere data waarop dezelfde cursus gegeven wordt. Hierop zal de nieuwe inschrijving gedaan moeten worden.

Als dit zich beperkt tot enkele keren per maand/jaar dan zijn verplaatsingen prima handmatig te verwerken. Komt dit echter regelmatig voor dan kan dit een arbeidsintensief ‘klusje’ worden.
 

Verplaatsing van cursisten / inschrijvingen

Om het proces te automatiseren kent ChainWise de module ‘Verplaatsen cursist’
In intranet (backoffice) en extranet (klantportaal) biedt deze module de functionaliteit om een inschrijving van een cursus naar een andere soortgelijke cursus te verplaatsen al dan niet met behoud van eventueel gekoppelde factuur en een minimum aan handmatige handelingen. 


Cursus met inschrijving
 


Het menu bij de inschrijving heeft de mogelijkheid om te zoeken naar een alternatief 


Alternatieve cursussen
 


Door de gewenste uitvoering te selecteren, wordt de inschrijving automatisch gemaakt en de originele inschrijving geannuleerd. 
 

 
 
De module houdt bij verplaatsen ook rekening met e-learnings die via de LTI koppeling lopen en de trajectenmodule. Cursisten krijgen bij verplaatsing in klantportaal e-mails over de verplaatsing. Ook krijgt de interne contactpersoon van de cursus hiervan een mail. 

Wilt u meer weten over deze module of zien hoe die in de praktijk werkt, neemt u dan contact op met Richard Mast: 06 15 24 18 14
 

Module ‘Verplaatsen cursist’

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14