Vernieuwing WBSO module

donderdag 20 februari 2020 / Aantal keer gelezen (627)

1  Medewerkers en werkcodes die niet mee mogen tellen

Bij Beheer kan nu worden aangeven dat bepaalde medewerkers niet mee tellen bij de uren voor de WBSO. Stage en DGA mogen bijvoorbeeld niet worden meegeteld in de urenberekening. Ook de werkcode reiskosten kan worden uitgesloten van WBSO.
Ga naar menu Beheer -> werknemers -> selecteer de betreffende werknemer en geef aan of deze meetelt of wordt uitgesloten voor de WSBO. Ga naar menu Beheer-> werkcodes -> een werkcode kiezen en geef aan of deze meetelt in de uren overzichten voor de WBSO.

2  Klanturen koppelen aan WBSO projecten

In ChainWise kunnen projecten worden aangemaakt die uitsluitend voor een WBSO project zijn bedoeld. Wanneer hier uren op worden geboekt kan worden doorgegaan naar ‘Uitdraaien van overzichten’.
Het komt echter ook voor dat WBSO en klantprojecten door elkaar lopen en WBSO uren geboekt worden op een klantproject. Er is een manier om deze uren te laten staan op het (betaalde) klantproject en tegelijkertijd te laten meetellen bij de uitdraai van WBSO projecten. Ga naar Projecten->Urenregistratie  filteren op project en daarbij aangeven ‘Toon WBSO project koppelen kolom’. U krijgt een overzicht van uren uit een betaald project en deze kunnen nu worden gekoppeld aan een WBSO project. Zie de afbeelding hieronder.

Vernieuwing WBSO module

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14