Ontdubbelen op personen én organisaties

donderdag 6 mei 2021 / Aantal keer gelezen (411)

Een veel voorkomend probleem als het gaat om relatiebeheer is vervuiling van het relatiebestand. Volgens bronnen op internet kan dit wel oplopen tot zo’n 35% per jaar. 

Logischerwijs kunt u niet van elke mutatie bij uw relaties op de hoogte zijn. Zeker niet als het gaat om relaties die nog wel in uw database staan, maar waar u geen zaken meer mee doet. Met andere woorden, onzuiverheden in het relatiebestand horen er helaas nou eenmaal bij. 

Wel kunt u streven naar een zo actueel mogelijk relatiebestand, zonder dubbelingen. ChainWise had al de ontdubbelmodule. Hierbij kon u bij het vermoeden van doublures binnen de contactpersonen/cursisten deze oproepen en samenvoegen.     
 

Nieuwe functionaliteiten ChainWise ontdubbelmodule     


De ontdubbelmodule is de afgelopen periode onder handen genomen. Naast dat deze functioneel is uitgebreid is hij ook veel makkelijker in gebruik geworden.

Eerder kon er enkel op contactpersonen/cursisten worden ontdubbeld, nu kan dat ook op organisatieniveau. Daarbij vond ontdubbeling voorheen plaats daar waar een vermoeden van doublures was. Nu kunnen op basis van gekozen filters mogelijke dubbelen worden gevonden en ‘ontdubbeld’. 
 


Bij de ontdubbeling wordt één van de twee op inactief gezet en de andere wordt aangevuld met informatie uit de inactief gezette persoon of relatie. Het is daarbij ook mogelijk om aan te geven dat een ‘mogelijke dubbele’ toch geen dubbele is, zodat deze bij een volgende zoekactie niet meer naar voren komt.
 


De doorgevoerde aanpassingen en uitbreidingen kunnen een grote meerwaarde bieden bij het streven naar een zo zuiver mogelijk relatiebestand. 

Wilt u meer weten over deze module of zien hoe die in de praktijk werkt, neemt u dan contact op met Richard Mast: 06 15 24 18 14.

 

Ontdubbelen op personen én organisaties

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14