Informatie over toegang en beveiliging in uw ChainWise omgeving

Tuesday, February 2, 2016 / Aantal keer gelezen (1789)

Zoals u wellicht de afgelopen tijd in het nieuws heeft vernomen heeft de wetgever een aantal aanpassingen doorgevoerd om persoonlijke gegevens beter te beschermen.  
Zo is er wetgeving die persoonlijke en gevoelige gegevens beter beschermt en nieuw vanaf 1 januari 2016 is ook de meldplicht datalekken geïntroduceerd. Uw omgeving biedt hiervoor een aantal standaard voorzieningen en wellicht heeft u zelf aanvullende maatregelen genomen.
 
Extra toegangsbeveiliging
Mogelijk maakt u gebruik van extra toegangsbeveiliging door uw medewerkers toegang te verlenen via een Remote Desktop omgeving. Ook kan het zijn dat u gebruik maakt van een VPN verbinding als uw medewerkers van buitenaf inloggen op uw ChainWise omgeving. Deze biedt een goede bescherming.
 
Aanmelden in ChainWise
U meldt zich aan met een gebruikersnaam en een wachtwoord. De policy is voor u naar keuze. U kunt uw policy aanscherpen. ChainWise beschikt over toepasbare functionaliteit. Mogelijk is deze bij u niet geactiveerd maar wilt u hier wel gebruik van maken? Neemt u dan even contact op met onze support afdeling.

Als u deze module gebruikt kun u de volgende regels implementeren:

  • Het aantal maanden waarna u zal gevraagd worden het wachtwoord te wijzigen
  • Het wachtwoord dat u gebruikt mag pas na een gezet aantal keer worden hergebruikt
  • Het wachtwoord dat u gebruikt zal moeten bestaan uit een in te stellen reeks van bijvoorbeeld 8 tekens waarvan tenminste 1 cijfer en 1 bijzonder karakter

SSL – lees: veilige verbinding
Naast de beveiliging van de toegang is ook de beveiliging van de communicatie mogelijk. Mocht u hiervan nog geen gebruik maken dan raden wij aan dit in overleg met uw systeembeheerder zo spoedig mogelijk te realiseren. Middels een SSL certificaat (https://) is de communicatie tussen de gebruiker en uw ChainWise omgeving beter beveiligd.
 
2 weg authenticatie
ChainWise ontwikkelde een aanvullende mogelijkheid om gebruik te maken van een extra authenticatie via email of SMS. Dit houdt in dat u na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord een aanvullende code krijgt toegezonden per SMS of per email. Eerst nadat u deze ingeeft krijgt u toegang tot ChainWise. Deze module is optioneel en alleen mogelijk in combinatie met ChainWise versie 7.10 of hoger. Indien u deze functionaliteit wenst kunnen wij u een offerte toesturen.
 
7.10 update geadviseerd
De afgelopen maanden hebben wij onze software zorgvuldig getest. Daar waar mogelijk is de beveiliging verder aangescherpt en aangepast, er zijn routines toegevoegd. Dit is een continue proces waarbij de afweging tussen gebruiksgemak en beveiliging elke keer zorgvuldig wordt gemaakt.  Als uw ChainWise omgeving van buiten af toegankelijk is zonder aanvullende maatregelen op de gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord beveiliging dan adviseren wij een update aan te vragen naar versie 7.10. In deze versie zijn de laatste verbeteringen doorgevoerd.
 
Externe informatie over de nieuwe wet
Er is in verschillende media aandacht besteed aan de nieuwe wet. Hieronder 2 links die u een indruk geven van de noodzaak om beveiliging serieus te nemen.
Video: http://www.telegraaf.nl/e/24875341
Tekstueel: https://www.bit.nl/news/728/293/Impact-van-de-meldplicht-datalekken

Wij kunnen niet garanderen dat datalekken nooit zullen voorkomen. Ook kunnen wij geen garanties geven dat hackers er niet in zullen slagen om uw ChainWise ongewenst te kraken. Wel kunnen wij er alles aan doen om dit zo moeilijk mogelijk te maken. Uw meldingen zijn daarbij van belang. Samen met onze eigen medewerkers werken wij continue aan de verbetering van onze software.

Met deze email gaan wij er vanuit u voldoende te informeren.

Van ons kunt u 2 actiepunten verwachten:

  • Wij informeren u over de actuele stand van zaken en de impact op uw ChainWise omgeving.
  • Indien u aangeeft interesse te hebben in de twee-traps inlog mogelijkheid dan ontvangt u van ons hiervoor een offerte.

 

Informatie over toegang en beveiliging in uw ChainWise omgeving

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14